Centriram se i tacka

Moram da vas vratim na skolske dane, na casove matematike.

Naravno da znate sta je krug i centar kruga….crtali ste ga puno puta, upotrebljavali šestar isto tako puno puta….i vrlo dobro znate da igla šestara mora da bude u tacki centra kruga i da morate cvrsto da ga drzite u toj tacki, da ne bi dobili duplirane krugove, ili neke nove, potpuno revolucionarne geometrijske oblike 🙂

Svi znamo da ta tacka “O” ili lepse receno CENTAR bi mirovala ukoliko bi se kruznica ( ovde cu je zvati periferija) okretala. Naravno da znate, inace nikada u zivotu ne biste seli na ringispil.

Ukoliko ste nekada seli na ringispil, to je usled poverenja mu je centar miran, i zahvaljujuci tom poverenju imali ste jedno divno iskustvo. Bilo je naravno slucajeva i da taj centar nije bas bio zasluzan poverenja i da nije mogao da izdrzi tu silu okretanja periferije a svi znamo kako se to zavrsi.

Idemo dalje, taj kruzni princip i nije tako vidljiv na Zemlji ali je izuzetno vidljiv u svemiru. Tako imamo nas solarni sistem koji se vrti oko galaktickog centra.

Zatim, nas solarni sistem u kojem se Zemlja i ostale planete vrte oko Sunca.

Slozicete se sa mnom da je sve u jednom skladu i da se sve svodi na centar i na kretanje oko centra. Tako cu vam dati u prilog jos jednu sliku, slucajno odabranu sliku jedne natalne karte, s obzirom da ih cesto gledam i da sam i tu primetila vezu centra i periferije

Sve je to u savrsenom skladu i verovatno klimate svojim pametnim glavicama u znak potvrde gore recenog. Ako je tako pitam vas …. zbog cega cesto zaboravljamo ove osnovne matematicke principe? I to, ne neke slozenije matematike, vec potpuno jednostavne. Puno ljudi sa kojima se srecem, zaboravlja da ima svoj centar i zivi potpuno na periferiji svog kruga. Razlika je samo u brzini kojom se po periferiji kruga krecu, neko je na 400 neko na 600, a neko i na 1200 obrtaja. Srecem ljude koji su se tako saziveli sa svojim periferijama, da nisu ni svesni da centar postoji. Gubitak ravnoteze? Hm? I kada centar to vise ne moze da “nosi” desava se lom, nista lepsi i bolji od onog loma ringispila sa pocetka price. Samo je za ringispil taj lom kraj, za razliku od coveka, koji nije svestan loma nego se jos dugo vrti po periferiji, po inerciji.

Isti taj princip se javlja iznutra u pojedincu ali i spolja u odnosima sa drugima, sto dodatno izbacuje iz ravnoteze. Zamislite kada se sretnu dve periferije u punim brzinama, potpuno nesvesni svojih centara, zamislite kakav odnos oni grade? Ukoliko imate bar jedan problematican odnos, sagledajte ga malo bolje….da li ima problem vas centar ili vasa periferija? I razmislite sta vas kod te druge osobe provocira, boli, iritira, da li je to njen centar ili periferija? Pitajte sebe hocete li staviti fokus na njen centar ili periferiju i odakle cete odreagovati iz  svog centra ili iz periferije?  Morate uvek imati na umu da u centru postoji samo mir. Dakle, ako ste citali prethodne tekstove, onda ostaje da periferija bude “u pravu”.

Pogledajte ponovo sliku natalne karte koju sam stavila, vidite da je tu sve jako dinamicno. Ono sto ovoj slici nedostaje su  planete na spoljnem delu kruznice, to su tranzitne planete i svakodnevno im se menja polozaj, sto sliku cini jos dinamicnijom. Vidite taj mali krug u sredini, to je Centar koji nikada i nikako ne sme da se izgubi iz vida, iz osecaja, iz osnovne postavke….natalna karta vam je zivot, vidite lepo da je podeljena na 12 delova koji cine jednu celinu, to su oblasti zivota. I ukoliko se zaglavite u jednoj oblasti, i na periferiji tranzitnog uticaja, sigurno ce doci do gubitka ravnoteze. Uvek, ali uvek morate da budete svesni onog malog kruga koji je CENTAR.

Ili ovako, ne moramo kroz astrologiju…evo druga slika

U kojoj ste tacno tacki na vasem zivotnom krugu? Budite iskreni prema sebi…koliko cesto ste u tacki “O”? Ako zaboravite da u svom zivotu imate samo jednu kruznicu i jedan centar, i ako u tacki F, S, N itd  pocnete da stvarate svoj drugi, treci ili peti zivotni centar, vremenom cete izgubiti pojam i vaseg centra i vase kruznice i to ce izgledati npr ovako

Imacete zivot sa puno centara a necemo da se lazemo, centar moze biti samo jedan ….vratite se na gornje slike, pa zamislite sada da imamo vise puta po jedno CENTRALNO Sunce ili vise centara jedne galaksije, ili zamislite kako prilazite ogromnom ringispilu koji ima vise centara, pa sumnjam da bi na njega seli sa punim poverenjem da krenete u brzu voznju  😉

Kako ste? NA PERIFERIJI KAO I OBICNO?  U poslu kao i obicno? Na zabavama kao i obicno? Sa decom kao i obicno? Sa prijateljima kao i obicno? Bolesni kao i obicno? Depresivni kao i obicno? Vijate pare kao i obicno ? Vijaju vas banke za otplatu kredita kao i obicno? Imate problem sa partnerima kao i obicno?Imate zelje kao i obicno? Imate problema kao i obicno? Mogu do sutra da vam pisem listu pitanja, ali ne treba da vas pitam ja, treba da se pitate sami. I to cesto. Da se pitate cesto da li sam u Centru kao i obicno ili sam na Periferiji kao i obicno?

Moze periferija vrlo lepo da se uklopi u skladnu celinu ako se ne zaboravi njen najbitniji deo CENTAR. Od centra ka periferiji, taj deo puta znate potpuno sam sigurna, pa onda malo budete na periferiji, ali MAAAAALO!!!! pa opet nazad u centar, tu obnovite snagu i energiju ( jer ne zaboravite samo je centar mirna tacka ) pa opet nazad u periferiju i tako u krug….centar periferija, periferija centar i stizete sigurno do skladne celine koja moze da izgleda npr. ovako

Skladna dinamicna lepa celina, u kojoj je sve u vezi sa Centrom i povezano sa Centrom 🙂 Dinamika moze i mora biti na periferiji, jer je centar potpuno miran….ne moze biti drugacije, pa isli smo u skolu i imali geometriju…sami znate da konstruisete krug. Ako ste zaboravili pokusajte, videcete i sami se uveriti da ruka u centralnoj tacki mora biti mirna.

Centar je uvek Ljubav , Mir i Radost….sve ostalo je ionako periferno. Samo nemojte da unosite buku i dinamiku periferije u centar, setite se slomljenog ringispila ako imate napade da preslikate tu dinamiku u centar i verujem da ce vas brzo proci ta zelja. Ne mesajte babe i zabe, i mir sa dinamikom, nego igrajte se …kombinujte, kada je vreme za dinamiku a kada je vreme za mir…kada je vreme periferije a kada je vreme centra, i vracajte se centru cesto, nemojte da ga periferija lomi.

Centrirajte se! I Tacka. Sve tekstove koji kao i ovaj  imaju u naslovu “i tacka”, znače da morate da donesete odluku. Ukoliko ste vec doneli odluku da se volite i da oprastate, onda donesite jos jednu odluku i Centrirajte se. Budite svesni centra dok ste na periferiji, i svesni centra dok ste u centru sve ostalo je svakako periferno.

Leave a comment